جهت کسب اطلاعات تکمیلی در مورد مسابقه ساختمان آینده، لازم است متقاضیان محترم ابتدا از طریق فرم مقابل پیشثبتنام خود را انجام دهند. لازم به توجه است، جهت ارسال آثار نهایی و شرکت در مسابقه، تکمیل و ارسال فرم پیشثبتنام الزامی میباشد. پس از تکمیل فرم مقابل، دانلود مستندات شرکت در مسابقه شامل شیوهنامه، پیوستها و فایلهای مربوط به طرح برتر بخش اول در قالب یک فایل زیپ آغاز میگردد که به منزله تائید پیشثبتنام شما در مسابقه ساختمان آینده نیز میباشد. لازم به توجه است، لطفا با دقت کامل فایل شیوه نامه و سایر مستندات ارسالی را مطالعه کنید و مطابق با آن طرح های خود را آماده و در مهلت مقرر برای مسابقه ارسال کنید. آثاری که خارج از چارچوب شیوهنامه و الزامات مسابقه ارسال گردد، مورد بررسی قرار نخواهد گرفت. شیوهنامه ارسالی برای متقاضیان معیار اصلی شرکت در این مسابقه خواهد بود که در آن به تفصیل و با جزئیات کامل در مورد این مسابقه توضیح داده شده است. برخی از مهمترین مواردی که در شیوه نامه بیان شده است عبارتند از:
فرآیند ارزیابی مسابقه ساختمان آینده در دو مرحله کلی و با در نظر گرفتن شاخصهای مختلف که در شیوهنامه توضیح داده شده است، صورت خواهد گرفت و در هر مرحله نیز جوایزی برای شرکتکنندگان برگزیده در نظر گرفته شده است.
در این مرحله با انتشار فراخوان جدید، از علاقهمندان دعوت خواهد شد تا به منظور بهینهسازی طرح برتر معماری راهیافته به مرحله دوم و بهرهگیری کاربردی از فناوریهای به روز، اینبار از منظر سایر شاخصهای ارزیابی شامل سبکسازی، هوشمندسازی و انرژی و تاسیسات (بدون در نظر گرفتن شاخص معماری) آثار خود را ارسال کنند.
هر کدام از این طرحهای ارسالی در مرحله دوم توسط داوران مورد ارزیابی تخصصی قرار گرفته و بر اساس معیارهای مشخصشده، مجموعا جایزه نفیس 6 میلیارد ریالی برای طرحهای برتر در نظر گرفته خواهد شد. همچنین 3 طرح برتر از دیدگاه شورای مسابقه خانه آینده نیز انتخاب و درصورت امکان جهت اجرا به سازمانهای مربوطه معرفی خواهند شد.
مرحله اول مسابقه ساختمان آینده به بررسی طرحهای ارسالی با رعایت دستورالعملهای اشاره شده در شیوهنامه و بر اساس شاخص معماری و با در نظر گرفتن کلیات سایر شاخصها (سبکسازی، هوشمندسازی و انرژی و تاسیسات) خواهد پرداخت. پس از ارزیابی طرحها توسط داوران، یک اثر معماری (با در نظر گرفتن کلیات سایر شاخصها) به عنوان طرح برتر مرحله اول انتخاب میگردد و ضمن دریافت جایزه 2.5 میلیارد ریالی، جواز حضور در مرحله دوم مسابقه را کسب میکند.
همچنین به طرحهای دوم و سوم به ترتیب 1 میلیارد ریال و 500 میلیون ریال جایزه اهدا خواهد شد و بین 3 تا 7 طرح نیز مورد تقدیر مسابقه قرار خواهند گرفت.
لازم به توجه است، به 10 محصول برتر دانشبنیان به انتخاب شرکتکنندگان و با توجه به میزان بکارگیری آنها در طرحهای ارسالی در مجموع مبلغ 20 میلیارد ریال گرنت آزمایشگاهی اعطا خواهد شد.